Altres webs municipals

El pregó i el pregonet

El pregó d'aquest 2018 el pronunciarà la narradora i actriu vilafranquina Jordina Biosca

La presentació de la pregonera s'ha fet a finals d'abril, en un terrat de la plaça Constitució.

Nascuda l’1 de desembre del 1971, Jordina Biosca es dedica des de fa 20 anys a la narració, dramatització i direcció d’espectacles. La majoria dels seus espectacles són unipersonals i el text n’és el principal element. Ha participat en diversos festivals, cicles de narració, poesia i teatre d’arreu del país i de l’Estat espanyol, i actualment té diversos espectacles en gira, combinant les propostes íntegrament de text amb les actuacions amb acompanyament musical, tant amb músics de formació clàssica com contemporània.

Ha impartit classes a les escoles d’estiu de les principals universitats del país (Blanquerna Rovira i Virgili, Fescat...) i compagina els espectacles amb la formació per adults i joves en el món de la narració i la lectura en veu alta.

Al Penedès, destaca la seva faceta a la direcció del Festival EVA, EN VEU ALTA, un festival internacional de narració i tradició oral al Penedès, a Pradell de la Teixeta (Priorat) i Gurb (Osona). També gestiona l’EVA354, un servei de voluntariat que aporta i apropa lectures en veu alta a persones invidents, a residències, casals d’avis, escoles o domicilis particulars. Porta la gestió i direcció artística de la sala La Cisterna, que aposta per els espectacles de petit format i de proximitat.

 

Càsting del pregoner

El nomenament de la pregonera ha estat precedit d'una acció promocional, prèvia a la presentació. Diferents persones van ser convocades a un càsting que els Administradors van organitzar per triar el nom del pregoner o pregonera d'aquest any. La campanya de presentació del protagonista d'aquest acte que el 28 d'agost obre la Festa Major, inclou el vídeo resum del càsting i un segon vídeo de presentació de la pregonera.