Altres webs municipals

La imatge

Una Festa Major amb un alt contingut social

La Festa Major de Vilafranca té una especial sensibilització social, i aquest 2018, amb el protagonisme actiu de persones amb discapacitat.

La creació de la imatge gràfica (cartell, logotip, programa i merxandatge) és un engrescador procés artístic, en plena sintonia amb el sentit de la festa: una co-creació entre Giny Comunicació i els usuaris de la Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, que treballa per a la inclusió social de persones amb discapacitat. Un projecte que va molt més enllà d’una simple solució gràfica: busca entomar la singularitat de la festa per traduir-la amb una imatge il·lustrativa del caràcter transversal i inclusiu. Un procés que marca un abans i un després en la representació gràfica de la Festa Major. La més típica és també la més viscuda -des de realitats molt diferents- i la més esperada, per tothom. Així, a banda de ser un interessant repte creatiu, el treball colze a colze amb persones amb discapacitat accentua el paper integrador de la festa. Una festa que té (encara més) valor afegit.

La imatge final és el resultat de tres mesos molt intensos de creació a parts iguals entre Giny Comunicació i els usuaris de la Fundació l’Espiga. Cada setmana, una cinquantena de persones fan activitats i tallers artístics especialment estimulants en què expressen com viuen la festa a través de la pintura i el dibuix, de l’escultura i de l’expressió corporal. L’equip de disseny de Giny extreu l’essència de tots els treballs, en manté formes i colors i els tradueix en imatges molt singulars i amb identitat pròpia, que igualment conserven els trets distintius de la Festa Major de Vilafranca.