Altres webs municipals

Notícia

Mesures de seguretat en els actes de la Festa Major on el foc és protagonista

23 de agost de 2018

L'Ajuntament de Vilafranca, d’acord amb els Administradors i els representants dels cossos d'emergències, vetllant per la seguretat de la festa major ha acordat un seguit de mesures.
.Durant la Tronada del dia 29 es prohibirà l'accés als laterals de la rambla de Sant Francesc. D'aquesta manera, el públic s'haurà de situar obligatòriament a la banda de dalt, a l'espai de l'antiga N-340, entre la plaça del Penedès i la rambla, o per l'altra extrem de la rambla en una zona compresa entre la Font dels Alls i la part del davant de l'escenari. Pel que fa a l'accés als laterals de la rambla, tant a la banda del Casino com a la banda de l'escola Sant Josep, estaran tancats a partir de les 11 del matí. 

Pel que fa al Castell de Focs del dia 29 a la nit, es repeteix la ubicació de l'espai lliure entre la muntanya de Sant Pau i el Vial de les Clotes. El castell de focs es podrà veure des de la façana que dóna a Sant Pau, tant de l'Espirall com des de les Clotes. Tot i això, es recomana que la gent es concentri en el Vial de les Clotes, lloc on es tallarà la circulació de vehicles i on es permetrà l'ocupació de la calçada per part dels assistents. 

D'altra banda, es demana especialment als assistents a l'Entrada de Sant Fèlix del dia 30 que, un cop finalitzat l'acte i per raons de seguretat, tothom es mogui amb ordre i tranquil·litat a fi d'evitar allaus, sobretot a l'hora d'accedir a la basílica de Santa Maria, fet que s'ha convertit en altament perillós en els darrers anys. Cal evitar de passar per la part encerclada per tanques reservada als elements de foc, ja que sempre pot haver-hi algun coet que no hagi arribat a esclatar. Per motius de seguretat, a partir de l'arribada dels primers balls, es demana que ningú entri amb cotxets a la plaça. Aquestes aglomeracions suposen un greu perill tant per a l'infant com per a les persones del voltant. 

També es demana seguir les indicacions de la Policia Local i dels diversos responsables en tots els actes, especialment en aquells on hi ha coets, a fi de garantir dins el possible la integritat física de tothom. Així mateix, es recomana a tots els comerciants dels carrers per on transcorreran cercaviles, processons, ball de foc i la Festa Major dels Petits que protegeixin convenientment els aparadors i vitrines. Alhora es recorda que el telèfon per emergències mèdiques del servei d'ambulància és el 061 i el telèfon general d‘emergències és el 112.